Beskrivelse

Hvad er den unge pige værd?

Det er den unge piges debut. Hendes første møde med publikum. Muslingeskallen åbenbarer hende, som i Botticellis berømte maleri ’Venus fødsel’ fra 1468. Hendes hud er glat, hendes krop er flot, hendes øjne er åbne, hendes hår bruser ud over det hele og hun er SÅ klar til at møde os. Hun ved ikke endnu, hvor meget magt hun har. Men tiden går og hun mister sin uskyld, sit udseende, sin krop, sin alder og sin magt. Og vi mister interessen for hende. Hvis bare Lolita kunne være Lolita for altid.


Lolita for altid er en scenekunstnerisk komposition af kunstnerduoen How to kill a dogs egne tekster og sange, der afslører den uro, de farer og de fordele, de oplever ved at iklæde sig den unge piges udseende og adfærd. Forestillingen bevæger sig et sted mellem performance og koncert. Der bliver arbejdet med temaer som køn, krop, identitet og seksualitet. Og med at give den unge pige en stemme, så hun ikke kun er visuelt repræsenteret i kulturen, men selv får lov at fortælle sin historie. Og ja, det er bestemt også en problematik, som mange unge mænd vil kunne spejle sig i.


‘Lolita for altid’ tager afsæt i det paradoks, at unge piger på den ene side kan udnytte deres køn og alder til at fremme karrieren og det sociale liv. Og på den anden side ønsker at være andet end netop deres køn og alder, fordi det gør dem sårbare og underkender deres position som frie individer.


Lolita for altid er produceret af How to kill a dog, der består af instruktør Jennifer Vedsted og skuespiller og musiker Emma Sehested Høeg. De stod også bag anmelder- og publikussuccessen Velkommen til Pandora, der har spillet på Reaktor.


How to Kill a Dog aka Emma Sehested Høeg og Jennifer Vedsted Christiansen er blevet udvalgt til ‘Den unge kunstneriske elite’, et talentprogram under Statens Kunstfond. Statens Kunstfond udtaler: ‘How to Kill a Dog er en kunstnerduo, der med lynets hast har opnået kultstatus. Med formater der blander performance, historiefortælling og koncert, undersøger de bl.a. kvindens rolle i samfundet i en konstant forhandling af seksualitet, krop og køn.’ Revolver er stolte af at have præsenteret deres to første forestillinger og have etableret et treårigt samarbejde med dem. De passer smukt ind i Revolvers erklærede ambition om at vise foruroligende, kunstnerisk ambitiøse værker, der undersøger hvad teaterformen kan i en samtidskunstnerisk kontekst.

Medvirkende Emma Sehested Høeg

Iscenesættelse Jennifer Vedsted Christiansen

Producent Amanda Tilia Hamelle

Komponist Emma Sehested Høeg

Lysdesign Balder Mark Vairagi Nørskov

Lyddesign Viktor Dahl

Scenograf og kostumedesigner Petruska Miehe-Renard

Tonemester Anders Munch Amdisen

Lysmester Peter Lorichs

Produktionsleder Jesper Sønderstrup

Forestillingsleder Louise Voigt

Produktionsassistent Marie Ankersen

Skræddersalsleder Kristina Widriksen

Skrædder Katinka Kyhl

Scenemester Rasmus Rahbek

Forestillingsfoto Jennifer Vedsted Christiansen

Pressefoto Sara Galbiati

Chefdramaturg og kurator Rikke Hedeager

Hår og makeup Sevina Oline Brink Skogstad

Stemmecoach Klaus Møller


Tak til

Andreas Weiland, Bjarne Olsen, Karin Betz, Kirsten Brink, Rasmus Meyer, Rasmus Juncker, Toniah Pedersen, Tine Høeg og Tobias Eff Johannessen


En kærlig tak til

Malaika Naliene Lange, Anna Møller Kjeldgaard, Jonas Visti og Mikkel Flyvholm

IMG_1621 (2)
IMG_1623 (2)
IMG_1627
IMG_1622
IMG_1625 (2)
IMG_1624
IMG_1629
IMG_1631
IMG_1626 (2)
IMG_1630
IMG_1628

Foto: Sara Galbiati